Friday, February 11, 2011

Ya Allah, jadikanlah aku qanaah atas setiap rezeki yang Engkau anugerahkan kepadaku, tutupilah aibku dan berilah selalu aku kesihatan selama Engkau kurniakan kehidupan padaku, ampunilah dosaku dan rahmatilah aku ketika Engkau mengakhiri kehidupanku.

Ya Allah, jangan Engkau biarkan aku kesulitan ketika mencari sesuatu yang tidak Engkau tetapkan (takdirkan) untukku dan mudahkanlah bagiku sesuatu yang telah Engkau tetapkan untukku.

Ya Allah, lindungilah kedua-dua orang tuaku dan semua orang yang pernah berbuat baik kepadaku dengan sebaik-baik perlindungan.

Ya Allah, sibukkanlah aku dengan sesuatu yang berkaitan dengan tujuan penciptaanku dan jangan Engkau sibukkan aku dengan sesuatu yang Engkau telah jamin aku didalamnya dan jangan Engkau siksa aku selama aku masih beristigfar pada-Mu dan jangan Engkau tolak aku (dari pemberian-Mu) selama aku meminta pada-Mu.

Ya Allah, hinakan diriku didalam diriku dan agungkanlah kedudukan-Mu disisiku, ilhamkanlah kepada ketaatan pada-Mu dan mengamalkan kebaikan yang membuat-Mu keredhaan dan menjauhi kemaksiatan yang mengundang kemurkaan-Mu wahai Yang Maha Pengasih antara Yang Mengasihi.