Saturday, June 5, 2010

episod baru...

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang,

Hurmm…dah lama rasa kutinggalkan blog nih…dah bersawang dah laman sesawang aku nih..suram rasa, bila nak tukar layout nih,heheh…hermm cepat sungguh masa berlalu. Suatu masa dahulu ,aku terpaksa membuat pilihan…tenyata pilihan-Mu adalah yang terbaik buatku. Segala yang berlaku ada hikmahnya. Terima kasih.. Ya Tuhanku. Kini telah berakhir 3 tahun pengajianku di UKM. Rasa rindu nak balik ke UKM semula. Rindu pada sahabat-sahabatku…”The fantastic four” ada group lagi…miza, azi, zila…I miss u. Kurasakan baru semalam jer disana…huhu..udah-udah tu mariam… Apa rasa…puaskah?cukupkah ilmu yg awak dapat mariammm??tak…sesungguhya ilmu Allah itu sangat luas…hanya setitis sahaja ilmu manusia jika nak dibandingkan seluas lautan ilmu-Nya. Hurmm nak sambung lagi ke…insyaallah jika diizinkan ..ada masa…ada duit. Teringat pulak lagu M.Nasir (mantera beradu)..”ijazah terbaik datangnya dari jalanan, pengalaman bercakap dan bersalaman…lalala” so, better cari pengalaman dulu la mariam…maybe cari seseorang dulu, huhu. Ya Allah, ku mohon padamu berilah keberkatan terhadap ilmu yang kuperolehi..

“Atas izinMu ku lahir, atas kudratMu aku berdiri, atas kebesaranmu aku gengam bara Islam ini, ya Rahman, ya Rahim…titipkanlah selaut kekuatan buat hambamu yang lemah ini”

Hari ini keputusan yang ditunggu telah diketahui…aku redha dengan segala keputusanMu. Mungkin ini yang terbaik buatku,walaupun bukan seperti yang kuharapkan. Setelah berusaha, berdoa dan bertawakal…aku redha. Moga dipermudahkan jalan kerjaya buatku. Bukakanlah rezeki buatku. Ameen..